13 Nisan 2013 Cumartesi

Tarihin İzinde Güvercin Düşleri Resim Sergisi - Kadir Şişginoğlu

Bu hafta sonu Tünel Sanat Galerisi üst salonda Kadir Şişginoğlu'nun resim sergisini gezdim. Adından da anlaşılacağı üzere ressam özellikle Anadolu'da bulunan tarihi yer/eserleri resmederek yanına sevimli güvercinler koymuş :). Aslında özgün ve yaratıcı geldi bana. Sergiyi beğenerek gezdim. Tanıtım kitapçığında yazan bir cümle serginin tamamını özetler şekilde: "Fantastik mekanlarda güvercinler suskun şarkılar söylüyorlar, şiirleşen renklerde dinlediğiniz. Fantezi, bireysel isteklere göre biçimleme ve amacı da somut bir işlevi vurgulamak olmasa da, Kadir Şişginoğlu'nun resimlerindeki amaç, insanı özeleştiri erdeminde zaman ötesine taşımaktır."
"Güvercinler bir şeyler söylerler duruşlarındaki anlamda. Geçmişi anlatırlar bugüne ya da bugünün endişesinde huzursuzdurlar."
 
"Resimlerdeki sıcak soğuk kontrastlıklarda ise genellikle açık değerleri öne çıkarmak için koyu değerlerin gerilere atıldığını görürsünüz. Fondaki kıvrak, özgür ve kendinden emin fırça tuşları güvercinlerde disipline olmuştur."
 

1 yorum: