Yemek yapmayı çok iyi bilmediğimden dün radikal bir karar alarak en zorundan başlama kararı aldım :). Daha önce sizinle ilk defa yaptığım sandal poğaça tarifini paylaşmıştım. Bugün de dün akşam yaptığım zeytinyağlı yaprak sarması tarifini paylaşacağım ki oldukça beğenildi (BİR KİŞİ HARİÇ). Ancak başlamadan belirteyim, benim zeytinyağlı yaprak sarmam Akdeniz usulü (duyduğum kadarıyla Ege'de de böyle yapılıyormuş) olacak zira İstanbul'da yapılanlar gibi tarçın, fıstık veya kuş üzümü kullanmıyoruz biz. Yalnızca bir kaşık şeker koyuyoruz ve limonla pişirildiği için tadı mayhoş oluyor. Ekşi sevmeyenlere duyurulur. Bu açıklamadan sonra önce malzemelere geçelim:
- Taze asma yaprağı (yarım kilo)
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet iri soğan
-3 adet orta boy domates
- 3 diş sarımsak

- 3 adet taze yeşil soğan
- 1/3 demet maydanoz
- 2 kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/3 demet taze nane (kuru nane de olur)
- 1,5 adet limon
- 3 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Taze asma yaprağı (yarım kilo)
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet iri soğan
-3 adet orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 1/3 demet maydanoz
- 2 kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/3 demet taze nane (kuru nane de olur)
- 1,5 adet limon
- 3 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sandal Poğaça Tarifi için tıklayınız:
http://gundelikpaylasimlar.blogspot.com.tr/2014/05/sandal-pogaca-tarifim.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder