28 Ağustos 2016 Pazar

Havuç Çorbası

Bu tarifi yeni öğrendim, dolayısıyla sizinle de paylaşmak istiyorum. Küçük bebeği olanlar veya tatlı-kremalı çorbaları sevenler için birebir bir yemek, denemenizi tavsiye ederim. Yapılışı ve malzemeleri ise düşündüğünüzden daha kolay. İki kişilik çorba için:

1. Üç adet orta boy havuç
2. 1 yemek kaşığı tereyağı
3. 1 yemek kaşığı krema
4. 1 adet et bulyon
5. 5 yemek kaşığı un
6. 5 su bardağı sıcak su
7. Yarım çay kaşığı tuz ve sarımsak tozu (bir diş sarımsak da rendelenebilir veya damak tadınıza göre başka baharatlar da ekleyebilirsiniz). 

Önce havuçları rendeleyip hazırlıyoruz, akabinde tencerede tereyağı ile beraber unu kavuruyoruz. Havuçları da ekleyerek krema ile beraber pişiriyoruz. Sıcak su ile beraber bulyon, tuz ve sarımsak tozunu ekliyoruz. Çorba kaynayınca 5 dakika kadar da kısık ateşte pişirip en son el blendırı ile çekip hazır hale getirebilirsiniz :). Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder