23 Temmuz 2013 Salı

AtlıTur At Biniciliği

Bu hafta sonu AtlıTur'a hem at biniciliği eğitimi hem de 30 dakikalık Safari turu için gittik. Aslında olaylar biraz spontan gelişti. Amacımız hafta sonu için bir aktivite gerçekleştirmekti, bu at biniciliği bir beyin fırtınası sonucu ortaya çıktı, çok da iyi oldu. Hemen AtlıTur'dan rezervasyon yaptık telefonla (0212 203 87 97). Uzak olmasına rağmen (Gümüşdere'de) ulaşım açısından sıkıntılı değil aslında. Kendi aracıyla gidenler için mesafe uzaklığından dolayı benzin maliyeti fazla olabiliyor bir de adresi bulmak zor olabiliyor. Ancak, toplu taşıma kullanmak isteyenler için iş kolay Hacıosman Metrosundan indikten sonra (yarım saatte bir kalkan) Gümüşdere otobüsüne biniyorsunur (152 numara). Gümüşdere durağında indiğinizde AtlıTur yazılı bir tabela hemen yolun sağında duvarda, onu takip ettiğinizde harayı kolayca bulabiliyorsunuz. Sonra kahvaltı ikram ediyorlar size (satın alınan tura dahil). Bu arada atları sevip onlara şeker yedirebiliyorsunuz:

 
Biraz dokunup sevinde binmek daha kolay oluyor. Aslında biz öncesinde biraz çekindik ancak okşayıp sevince korkumuz azaldı. Korkacak bir şey yok elbette ancak büyük hayvanlar ve insan biraz çekiniyor yaklaşmaya. Bindikten sonra her şey daha kolay oldu. Yavaş yavaş ilerliyorlar ve amatör binicilere alışkınlar. Size bildirilen talimatlar çerçevesinde kendinizi atın yürüyüşüne bırakırsanız ve arada bir boynunu okşayıp sevgi gösterirseniz güvenle yürüyüşüne devam ediyorlar.

Gümüşdere'nin temiz havasında biraz gözümüz gönlümüz açıldı resmen. İstanbul'un yorucu ortamından çıkıp yeşil ve capcanlı bir yerde bir gün geçirmek kendimizi yenilenmiş hissettirdi. Öyle ki, Gümüşdere'de çiçekler bile pırıl pırıl renklere sahip. Hafta sonu farklı bir aktivite yapmak isterseniz bunu bir deneyin derim. İyi eğlenceler!










 

2 yorum:

  1. Yazılarınızı severek ve ilgiyle okuyorum. Yazma aşkınız yazılarına da yansıyor. Bende Maşukiye'de gittim at binmeye. Yalnız bizimki doğadaydı, çiftlik içerisinde değil. Oldukça zevkli bir etkinlik bir ara baya kaptırdım kendimi. Koşturdum atı moda girdim anlayacağınız :D

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) Biz biraz çekindik ama ikincisi ormanda olacak ve koşturmaca olayına da gireriz diye tahmin ediyorum :)

    YanıtlaSil