"I Tre Volti" yani "Bir Kadının Üç Yüzü" İran Şahı Pehlevi'nin ikinci eşi mahzun prenses Süreyya'nın baş rolünü oynadığı ve üç ayrı yönetmenle birlikte çekilen 1965 yapımı bir filmdir (bütün kopyaları imha edildiği için halihazırda izleyebileceğimiz bir kaynak var mıdır bilmiyorum). Daha önce hem annesinin hem de kendisinin anılarını okuduğum bu kadının hayatı beni çok etkilemişti. Bu nedenle bu eserimde Prenses Süreyya'nın filminden etkilenerek adını "Bir Kadının Üç Yüzü" koymayı tercih ettim. Aşağıda gördüğünüz üç ayrı balığın her biri bir kadının üç ayrı ruh halini tasvir etmektedir. Bu arada daha önce bu bilgiyi vererek balıkların hangisinin neşeli hangisinin üzgün olduğunu tahmin etmesini istediğim insanların tahminleri beni şaşırttı. Herkes farklı bir balığı seçti, bu nedenle ben hangi balığa ne anlam yüklediğimi söylememeye karar verdim. Yalnızca her birinin ayrı bir ruh hali tasviri yaptığını bilmeniz yeterli, geriye kalan yorumları sizlere bırakıyorum. Bu arada aklıma takılan bir konu var, bu yazıda bahsettiğim filmi bulursanız lütfen benimle de paylaşınız. İzlemeyi çok isterdim. İyi haftalar size!
The most dangerous risk of all - the risk of spending your life not doing what you want on the bet you can buy yourself the freedom to do it later.
30 Nisan 2017 Pazar
8 Nisan 2017 Cumartesi
Yansıma Seramik Sergisi
Yansıma sergisini geçen hafta sonu resim kursundan sonra gezmiştim, yazmaya fırsatım olmayınca serginin ziyaret günü sona ermiş :). Bu aralar yazmaya çok az fırsatım oluyor derslerimden dolayı bu konuda üzgünüm. Bu nedenle çektiğim fotoğraflarla yetinmek durumundasınız maalesef. "Yansıma" Kemal Uludağ'ın Tünel Sanat Galerisinde sergilenen seramik sergisine uygun gördüğü isim. Eserleri görünce kendisine hak vermemek de mümkün değil gibi. Sanatçı, Platon'un idealar felsefesinden etkilenerek hazırladığı eserlerini, maddi dünyanın insan aklına yansıması ve düşünce biçimlerine dönüşmesi şeklinde yorumlamış. Sergi kataloğunda töre serisinin var olanın vazgeçilmezi olan özgürlüğün kısıtlanmasının temsili olarak oluşturmuş. Aslını söylemek gerekirse, maddi durumum elverseydi, töre serisinden bir seramik almak isterdim. Belki bir gün kısmet olur. Teknik olarak sanatçı Çin'de geliştirilmiş olan sert toprak seramik tekniği olan stoneware'yi kullanmış. Kemal Uludağ'ın sergilerini ziyaret etmek isterseniz, kişisel sayfasını takip etmelisiniz. İyi eğlenceler şimdiden!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)