2 Eylül 2014 Salı

Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Yapılışının kolay olması ve görüntüsünün dikkat çekmesi nedeniyle doğum günlerine veya başka özel günlerinizde kolaylıkla bu pastayı yapabilirsiniz. Ben doğum günü sebebiyle yaptım ve çok beğenildi :). Özellikle çocukların çok ilgisini çekecek bir pasta ve kekinizi kare şeklinde keserek veya rulokatların boylarını kısaltarak daha değişik bir görünüm de elde edebilirsiniz. Evet, şimdi tarife geçelim. Malzemeler:

- Pandispanya
- 1 litre süt
- 3 yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı un
- Vanilya
- 3 adet muz

- Hindistan Cevizi
-  3 kutu rulokat
- 4 kutu bonibon

Görüldüğü üzere malzemeler basit. Dilerseniz keki pandispanya almak yerine brownie şeklinde siz de yapabilirsiniz ancak o zaman daha meşakkatli oluyor. Hamaratlığınız ölçüsünde bu kısmı size bırakıyorum. Pandispanya ile devam edecekler için, kekin kıvamına göre  1 kahve fincanı sütle pandispanyanın altını ve üstünü sütle ıslatması gerekebilir. Bu arada kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Dilerseniz hazır krema kullanabilirsiniz ancak bu tarife göre hazırlanan krema da çok güzel oluyor. Bir litreden biraz daha az (3/4) sütü tencereye boşaltıyoruz. Üzerine 3 yumurta kırıp, toz şekeri, unu ve vanilyayı ekliyoruz. Eğer yoksa el mikseri ile çırpabiliriz ancak benim tavsiyem elektrikli mikser yardımıyla karıştırılması yönündedir. Çırptıktan sonra ocağın üzerinde koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Sonrasında ortadan ikiye kestiğimiz pandispanyanın birinci katının üstüne kremayı kaşım yardımıyla sürüyoruz. Dilimlediğimiz muzları bu ara kata sıralayarak üzerine hindistan cevizi serpiyoruz (hindistan cevizi sevmiyorsanız koymasanız da olur ancak muzla çok yakışıyor). Üzerine ikinci parça keki de kapatarak tamamını krema ile kaplıyoruz. Daha sonra en eğlenceli bölüme geçiyoruz: Rulokatları sıralama. Rulokatları dilerseniz keserek kısaltabilirsiniz. Tek tek sıraladıktan sonra bonibonları isteğinize göre renk renk de sıralayabilirsiniz veya üzerine boca da edebilirsiniz. O şekilde de lezzetli görünüyor merak etmeyin :). Ben tek tek sıralamayı tercih ettim, ancak daha fazla bonibon paketi harcayarak yalnızca tek renk veya iki renk de yapabilirsiniz (sarı kırmızı mesela). Afiyet olsun :)



Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi:
http://gundelikpaylasimlar.blogspot.com.tr/2014/08/zeytinyagl-yaprak-sarmas-tarifi.html

Sandal poğaça tarifi:
http://gundelikpaylasimlar.blogspot.com.tr/2014/05/sandal-pogaca-tarifim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder