19 Şubat 2015 Perşembe

Mezeler: Avokado ve Brokoli Salatası


Son zamanlarda yemek yapma isteğiyle doluyum nedense (her şey süpermarkette o avokadoyu görmemle başladı). Dedim ki kendi kendime, neden meze türü şeyler yapmıyorum ki? Hem çalışan ve vakti az olan kişiler için oldukça uygun hem de besleyici. Dolayısıyla küçük bir alışveriş yapıp dün akşam ilk mezelerimi yaptım. Birincisi tahmin edeceğiniz üzere avokado salatasıydı. Ben tek kişilik yaptığım için bir avokado kullandım ancak kalabalık bir aileniz varsa  var olan malzemeyi kişi sayısı kadar arttırabilirsiniz. Öncelikle malzemeler: 
Bir adet avokado
Bir avuç kadar iri dövülmüş ceviz
2 kaşık zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz ve karabiber

Bu benim uyguladığım tarif ancak zevkinize göre baharatlar ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Öncelikle avokadonun kabuğunu soyarak ortadan ikiye bölün ve yavaşça çekirdeğini çıkarın. Akabinde avokadoyu zevkinize göre çatalla ezin veya rendeleyin veya küp küp doğrayın (ben doğramak taraftarıyım). Minik bir kasede limon, tuz, karabiber ve zeytinyağından sos hazırlayın ve ceviz ile beraber doğranmış avokado ile karıştırın. Servis yapabilirsiniz :).

Diğer zeytinyağlı yemeği yapmak da oldukça kolay. Yoğurtlu brokoli, yıllardır benim en sevdiğim yemekler arasındadır, ama ilk defa kendim yaptım ve daha fazla sevdim. Bu kez -eğer seviyorsanız ve yemenizde bir sakınca yoksa- sarımsakla yapmanızı tavsiye ederim. Öncelikle malzemeler:
300 gr. brokoli (dilerseniz yarım kilo alabilirsiniz - iki kişilik olur)
1 kase yoğurt (süzme yoğurtla daha iyi olur)
Birkaç diş sarımsak (isteğinize göre)
Tuz
1 Limon suyu
3 kaşık zeytinyağı

Önce brokoliyi elinizle 3-5 parçaya bölüp yıkayın ve bir tencerede tuz eklediğiniz suda biraz haşlayın (çok haşlamanıza gerek yok). Zaten sebze olduğu için yenebilecek kadar haşlanması yeterli. Haşlanmış brokoliyi süzüp soğumaya bırakın ve sosunu hazırlayın. Sos için: Bir kasede yoğurdu, ezilmiş (veya minik minik doğranmış) sarımsağı, az miktar tuz ve zeytinyağını karıştırın. Bu sosu haşlanmış ve soğumuş brokoli üzerinde gezdirin ve dilerseniz 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi (bu tamamen süs amaçlıdır) üzerine serpin. Böylece hem besleyici hem de oldukça pratik bir akşam yemeğiniz oldu, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder