16 Eylül 2015 Çarşamba

Cecconi's Restaurant - Pera

Geçtiğimiz hafta doğum günü vesilesiyle bu restoranı da tanımış olduk :). Daha önce Cecconi's adını duymamıştım, belki de yeni açıldığı içindir, ama doğrusunu söylemek gerekirse çok beğendik! İtalyan restoranlarını zaten çok severim, Akdeniz mutfağını kendi damak zevkime yakın buluyorum, özellikle de yemekler özenerek yapılınca, daha çok beğenerek yiyorum. Cecconi's görünüm itibariyle klasik bir İtalya restoranı gibi, abartıya kaçmadan, sade bir mimariyle ağaçların arasında konumlanmış. Bana daha ziyade Türkiye'de tatil yörelerinden birinde şık bir yerde (Bodrum gibi) yemek yiyormuşum izlenimi verdi, o açıdan kolayca mekana ısındığımı itiraf etmek zorundayım. Bizim hangi tatları denediğimize gelince:

Panzanella, buffalo mozzarella, cucumber, olives 
- Ossobuco, mash & gremolata
- Bresaola, asparagus & parmigiano

olarak listeleyeceğim (pizza, dana eti ve salata). Nedense menüler yalnızca İtalyanca ve kısa isimler yerine destan yazmayı tercih etmişler :). Bu yönüyle eleştirilebilir ancak garsonlar bu konuda çok yardımcı oluyorlar, çekinmeden menüyü sorabilirsiniz. Şarap olarak da kendi karışımları olan:

- Vourla Cab. Sau-Merlot-Syrah-Boğazkere 2012, Urla, Turkey
- 00 Fume Blanc 2013, Sau. Blanc, Sevilen Turkey

tavsiye edebiliriz (birincisi kırmızı, ikincisi beyaz şarap). Şaraplar restoranın kendi karışımları bu nedenle mutlaka denemelisiniz. Fiyatlar Pera'daki diğer mekanlara göre ortalama, iki kişilik bir akşam yemeği 200-250 TL civarında (eğer kadeh şarap alırsanız). Mekan nispeten kolay yerde, Şişhane metrosundan çıkınca Soho House İstanbul'a doğru gitmeniz yeterli, hemen arkasında kalıyor (Palazzo Corpi binasının arka bahçesinde). Girişi biraz gizemli olduğu için göremeyebilirsiniz, ancak Soho House İstanbul önünde güvenliğe vb. sorarsanız da size yardımcı oluyorlar. Bu arada rezervasyonlu gitmeniz gerekiyor, bu nedenle gitmek isterseniz telefon numarası: +90 212 377 7180. Adres: Evliya Celebi Mahallesi, Meşrutiyet cad. no: 56, Beyoğlu, İstanbul. Hepinize şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder