25 Mayıs 2015 Pazartesi

Amsterdam için İpuçları

Amsterdam'a turistik gazi yapacak kişiler için bazı tavsiyelerim var. Bu arada Amsterdam çok büyük bir kent, benim saydığım 21 müze var. Dolayısıyla her yeri gezemeyeceğiniz için siz de kendi gezi planınızı kalacağınız güne ve yanınızdaki paraya göre yapabilirsiniz. Bir önceki yazımda müze ve benzeri yerlerin yetişkin ziyaretçi giriş fiyatlarını ve kendi gezdiğim yerleri yazmıştım. Bu yazımda, daha az para ve zaman harcamanız için deneyimlerime dayanarak bazı ipuçları vereceğim.

İpuçları: 

- Central Station'da ve şehir merkezindeki Turist Information'larda şehir haritası ve turistik yerlere indirimli giriş için bazı kuponlar ve broşürler bulunuyor. Mutlaka alın, müzelere birkaç Avroluk indirim sağlıyor. 
- Para hesabınızı gitmeden yapın, zira bize kıyasla pahalı bir ülke.
- Bazı müzelere 24 saat ve 48 boyunca ücretsiz giriş sağlayan müze kartlar mevcut, alırsanız daha ekonomik gezebilirsiniz. Veya müzelere kapanış saatinden bir saat önce girmek yarı fiyat, ama gezmeye yeter mi bilmiyorum :)
-Bazı müzeler ve popüler eğlenceli deneyimler için turistlere özel otobüsle şehir turu veya kanal turu imkanı da içinde olan "Holland Pass" adında kartlar da satılmakta (82 Avro)
- Şehir iyi bir plan yaparsanız yürüyerek gezilebiliniyor ancak raylı sistemler için günlük & haftalık kartlar da satılıyor
- Bisiklet veya elektrikli motor vb. kiralarsanız çok dikkatli olun ve kilitlediğinizi mutlaka kontrol edin, zira birisi binip gidebilir :). Ayrıca bisikletiniz "Bisiklet Park Edilmez" yazan yere park etmeyin, çekilebilir. 
- Arabanız var ise veya kiraladıysanız, park yerlerine dikkat edin, çünkü çok pahalı, yaya gezecekseniz, yayaya yeşil yanmadan geçmeyin, yaya cezası kesilebilir. 
- Şehri elinizde harita yürüyerek keşfetmek istiyorsanız, kaybolduğunuz anda (çok fazla kanal ve birbirinin kopyası sokak olduğundan yüksek ihtimalle kaybolursunuz) hemen Dam Meydanı'nı sorun, şehrin merkezi Dam Meydanı olduğundan, oradan her yere çıkılabilir. 

İzlenimler:

- En güzel gezilecek zaman Mayıs-Eylül ayları, ancak biraz serin olabilir, Türkiye gibi düşünmeyin.
- Hollandalı insanlar güler yüzlü ve yardımsever olduğundan, soru sormaya çekinmeyin, İngilizceleri de gayet iyi, özellikle Amsterdam'da.
- Kentin en güzel tarafı: Tarihe, çok kültürlülüğe ve bireysel özgürlüklere verilen önem
- Kentin en sıkıcı tarafı: Amsterdam'a sadece CoffeShop ve Red Light için gelen turistler

Herkese iyi eğlenceler & keyifli geziler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder